het nieuwe werken

Nieuws & Blog ›

Leontien kiest uit recent psychologisch onderzoek relevante informatie, met tips en handige 'weetjes'.

Wat is de essentie?

Wat is de essentie?

Durft u ook geen “nee” te zeggen? Dat wordt dan knap lees meer

Geld maakt wel gelukkig.

Geld maakt wél gelukkig.

We kennen het gezegde: “Geld maakt niet gelukkig”. Toch lees meer

Meer nieuws ›

Evenementen ›

Nieuw in 2016 - Leiderschap!

Leiderschap

“Professionals aan ’t roer” start een gloednieuw lees meer

Mid-Life Career Boost

Midlifecareer

Gedurende het werkende leven heb je aan het begin allerlei lees meer

Rino cursus: Teamcoaching

team trainingen

Leontien Buddemeijer en Frank Habekotté zullen opnieuw een lees meer

Meer evenementen ›

Het nieuwe werken, allemaal winnaars?!

Leontien Buddemeijer en Joop van Blijderveen starten met een nieuwe cursus over Het Nieuwe Werken binnen de gezondheidszorg.

Het nieuwe werken (HNW) is inmiddels de status van hype ontstegen maar wordt vaak alleen gezien als een manier om te werken, onafhankelijk van plaats en tijd. Begrijpelijk omdat dit de werknemer mogelijkheden biedt om de balans werk-privé naar eigen inzicht te organiseren. Maar ook vanuit organisatieperspectief begrijpelijk, want hier zijn aantrekkelijke mogelijkheden om kosten te verlagen.

De meerwaarde ontstaat pas echt, als HNW wordt gezien als een integrale organisatieverandering langs vier dimensies. Niet alleen door het al genoemde plaats- en tijdonafhankelijke werken, maar ook door het consequent aansturen van medewerkers op resultaat, de vrije toegang tot kennis en informatie en het aanbieden van flexibele, op maat gesneden, arbeidsrelaties.

In veel organisaties wordt inmiddels geëxperimenteerd met implementeren van HNW. Ook de GGZ blijft hierbij niet achter. Recentelijk heeft GGZ Noord Holland Noord HNW toegepast in haar nieuwe huisvesting te Heerhugowaard. Een aantal principes waar HNW voor staat komt op een extra goed moment omdat ze kunnen worden gekoppeld aan de enorme kostenbesparingsoperatie waar de gezondheidszorg zich voor geplaatst ziet.

Nadere informatie: l.buddemeijer@dpbgroep.nl 

Leontien Buddemeijer Psychologisch Adviesbureau

Praktisch Advies, gericht op groei

Leontien Buddemeijer beantwoordt regelmatig een lezersvraag. Hier kunt u een vraag stellen en hier treft u een overzicht van eerder gestelde coachvragen en adviezen.