Diensten DPB Groep Coaching - Training - Advies

Nieuws & Blog ›

Leontien kiest uit recent psychologisch onderzoek relevante informatie, met tips en handige 'weetjes'.

Wat is de essentie?

Wat is de essentie?

Durft u ook geen “nee” te zeggen? Dat wordt dan knap lees meer

Geld maakt wel gelukkig.

Geld maakt wél gelukkig.

We kennen het gezegde: “Geld maakt niet gelukkig”. Toch lees meer

Meer nieuws ›

Evenementen ›

Nieuw in 2016 - Leiderschap!

Leiderschap

“Professionals aan ’t roer” start een gloednieuw lees meer

Mid-Life Career Boost

Midlifecareer

Gedurende het werkende leven heb je aan het begin allerlei lees meer

Rino cursus: Teamcoaching

team trainingen

Leontien Buddemeijer en Frank Habekotté zullen opnieuw een lees meer

Meer evenementen ›

Intervisie en Feed forward sessies:

Leren van elkaar is effectiever dan leren van een deskundige

Het blijkt dat leren van elkaar effectiever is dan leren van een deskundige. Om die reden kiezen organisaties of professionals vaak voor intervisie. Intervisie is een vorm van intercollegiale toetsing met als doel de professionaliteit te verbeteren. Het gaat daarin om vragen uit de eigen werksituatie en de manier waarop men daar zo effectief mogelijk mee om kan gaan. Men deelt onderling zienswijzen en leert van het bespreken van verschillende manieren van aanpak.

Cultuur van onderling leren

Door intervisie ontstaat vaak een cultuur van onderling leren en elkaar versterken. Daarbij is het stellen van de juiste vragen essentieel om de ander weer beter gebruik laten maken van eigen deskundigheid. 

Feed forward sessies vormen een aanvulling op de bestaande intervisie vormen. Het idee is dat men hierin vooral leert van de eigen goede en positieve bijdragen. Het gaat daarbij met name over de gedrag- en bejegeningskant.

In de voorbereiding op de sessie zal iedereen een aantal situaties uit de werkpraktijk nemen waarin men in meer of mindere mate tevreden was over het eigen gedrag en/of het gedrag van een van de andere partijen. Deze situaties dienen als uitgangsmateriaal voor de sessie. Het gaat dan om gedrag waar men tevreden over is en dat ook een gewenst effect heeft op de andere partijen. Er wordt hierbij niet toegewerkt naar ‘one size fits all’, maar naar meer variëteit aan ‘best practices’

Feedforward sessies zijn een uitbreiding van de intervisie praktijk en worden incompany als maatwerk, gegeven.

(Op dit moment is er een pilot feedforward sessies op de Rechtbank Amsterdam, in samenwerking met het OM en de advocatuur.)

Wij zorgen ervoor dat intervisie en/ of feedforward in uw organisatie van de grond komt en begeleiden de groepen, om zo snel mogelijk het geleerde zelfstandig te kunnen gaan voortzetten. Wij maken onszelf graag overbodig. 

Meer weten?

Intervisie en feedforwardsessies beginnen altijd met een intake met de belangrijke betrokkenen. Er worden concrete doelen afgesproken en over het totale traject wordt een contract gesloten.

Neem contact met ons op via e-mail l.buddemeijer@dpbgroep.nl of telefonisch 020-6644410

Leontien Buddemeijer Psychologisch Adviesbureau

Praktisch Advies, gericht op groei

Leontien Buddemeijer beantwoordt regelmatig een lezersvraag. Hier kunt u een vraag stellen en hier treft u een overzicht van eerder gestelde coachvragen en adviezen.