Diensten DPB Groep Coaching - Training - Advies

Nieuws & Blog ›

Leontien kiest uit recent psychologisch onderzoek relevante informatie, met tips en handige 'weetjes'.

Wat is de essentie?

Wat is de essentie?

Durft u ook geen “nee” te zeggen? Dat wordt dan knap lees meer

Geld maakt wel gelukkig.

Geld maakt wél gelukkig.

We kennen het gezegde: “Geld maakt niet gelukkig”. Toch lees meer

Meer nieuws ›

Evenementen ›

Nieuw in 2016 - Leiderschap!

Leiderschap

“Professionals aan ’t roer” start een gloednieuw lees meer

Mid-Life Career Boost

Midlifecareer

Gedurende het werkende leven heb je aan het begin allerlei lees meer

Rino cursus: Teamcoaching

team trainingen

Leontien Buddemeijer en Frank Habekotté zullen opnieuw een lees meer

Meer evenementen ›

Een gloednieuw leiderschapsprogramma

“Professionals aan ’t roer” start een gloednieuw leiderschapsprogramma.

In het totaal zal het programma 5 werkdagen, welke worden verspreid over de eerste helft van 2016, in beslag nemen. Inmiddels is de eerste programmacyclus volgeboekt. Binnenkort worden de datums voor een tweede op te starten cyclus hier bekend gemaakt. Mocht u belangstelling hebben, kunt u via deze website nadere informatie opvragen en/of zich alvast vrijblijvend aanmelden per mail : l.buddemeijer@dpbgroep.nl

Het hele leiderschapsprogramma is gericht op de ontwikkeling van twee elementen, namelijk: uw vakkennis én persoonlijkheid.

Om u een idee te geven van de inhoud:

Op het gebied van vakkennis worden tijdens interactieve workshops concepten uit de systeemtheorie, de ontwikkelingstheorie en de neuropsychologie besproken en toegepast. Dit wordt verbonden aan resultaten van onderzoek dat gericht is op ’wat werkt’ in leidinggeven.

Het is uitdrukkelijk de bedoeling om deze kennis toepasbaar te maken op managementvraagstukken.

Wat persoonlijkheid betreft gaat bij leidinggeven het om het managen van anderen. Maar dat begint in onze visie bij uzelf.

Aan zelfmanagement gaat zelfreflectie vooraf. Succesvolle leidinggevenden hebben een goed zicht op zichzelf, kunnen zichzelf sturen en zijn daarmee effectiever in het bereiken van hun doelen. Deze zelfkennis wordt in deze training met name gericht op het leidinggeven. Zelfkennis is ook het begin van inzicht in de ander. Dat vergroot de effectiviteit evenzeer. Uw sterke kanten, blinde vlekken, valkuilen, disfunctionele en irrationele aspecten komen naar voren en worden middels begeleide intervisie hanteerbaar gemaakt.

Het programma wordt inhoudelijk verzorgd door Leontien Buddemeijer (waarover elders op deze website meer te vinden is) en Bas de Mol. Bas is in de eerste plaats directeur van de Rino Groep. Daarnaast legt hij zich al vele jaren toe op het beschikbaar maken van psychologische kennis voor leidinggevenden, o.a. vanuit de Universiteit Nyenrode.

( Accreditatie is aangevraagd voor 35 uur) 

Leontien Buddemeijer Psychologisch Adviesbureau

Praktisch Advies, gericht op groei

Leontien Buddemeijer beantwoordt regelmatig een lezersvraag. Hier kunt u een vraag stellen en hier treft u een overzicht van eerder gestelde coachvragen en adviezen.