Geld maakt wél gelukkig.

Nieuws & Blog ›

Leontien kiest uit recent psychologisch onderzoek relevante informatie, met tips en handige 'weetjes'.

Wat is de essentie?

Wat is de essentie?

Durft u ook geen “nee” te zeggen? Dat wordt dan knap lees meer

Geld maakt wel gelukkig.

Geld maakt wél gelukkig.

We kennen het gezegde: “Geld maakt niet gelukkig”. Toch lees meer

Meer nieuws ›

Evenementen ›

Nieuw in 2016 - Leiderschap!

Leiderschap

“Professionals aan ’t roer” start een gloednieuw lees meer

Mid-Life Career Boost

Midlifecareer

Gedurende het werkende leven heb je aan het begin allerlei lees meer

Rino cursus: Teamcoaching

team trainingen

Leontien Buddemeijer en Frank Habekotté zullen opnieuw een lees meer

Meer evenementen ›

Geld maakt wel gelukkig.

We kennen het gezegde: “Geld maakt niet gelukkig”. Toch trekken de twee Amerikaanse wetenschappers Elisabeth Dunn en Michael Norton dit in twijfel. In hun boek “Happy Money” geven zij drie voorbeelden van gelukkig worden door geld:

1. Investeer je geld in anderen.

Geld uitgeven aan anderen brengt, zo blijkt, meer geluk en voldoening dan wanneer je het uitgeeft aan jezelf. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je vrienden te trakteren of een feestje te geven. Ook kan je geld gebruiken om in een goed doel te investeren.

2. Geef geld uit aan ervaringen.

Van “ervaringen” worden we gelukkiger dan van “spullen”. We worden zelden blijvend gelukkig van nieuwe spullen. Deze verliezen hun glans, gaan kapot. Of er komt een nieuwe, betere (grotere) versie uit. Blijvend geluk ontlenen we aan herinneringen die we aan bijvoorbeeld een mooie dag overhouden. Deze zorgen ervoor dat we nog lang na kunnen genieten. Geef je geld daarom niet uit aan de nieuwste iPhone 6, maar ga liever naar een goed concert of restaurant, of boek een vakantie.

3. Betaal vooruit.

We worden gelukkiger van een vakantie die we maanden van tevoren boeken dan van een last-minute. De reden hiervoor is simpel: een belangrijk deel van het genieten van een ervaring is de anticipatie en de spanning die je vooraf hebt.  Een simpele manier om gelukkiger te worden van onze uitgaves is daarom om vooruit te betalen. Reserveer het etentje een aantal weken van te voren. Koop de kaartjes voor het concert vandaag alvast, zodat je er de komende twee maanden naar toe kan leven. 

Leontien Buddemeijer Psychologisch Adviesbureau

Praktisch Advies, gericht op groei

Leontien Buddemeijer beantwoordt regelmatig een lezersvraag. Hier kunt u een vraag stellen en hier treft u een overzicht van eerder gestelde coachvragen en adviezen.