Nieuws & Blog ›

Leontien kiest uit recent psychologisch onderzoek relevante informatie, met tips en handige 'weetjes'.

Wat is de essentie?

Wat is de essentie?

Durft u ook geen “nee” te zeggen? Dat wordt dan knap lees meer

Geld maakt wel gelukkig.

Geld maakt wél gelukkig.

We kennen het gezegde: “Geld maakt niet gelukkig”. Toch lees meer

Meer nieuws ›

Evenementen ›

Nieuw in 2016 - Leiderschap!

Leiderschap

“Professionals aan ’t roer” start een gloednieuw lees meer

Mid-Life Career Boost

Midlifecareer

Gedurende het werkende leven heb je aan het begin allerlei lees meer

Rino cursus: Teamcoaching

team trainingen

Leontien Buddemeijer en Frank Habekotté zullen opnieuw een lees meer

Meer evenementen ›

Beste Leontien,

ik ben op mijn 21ste gestart met mijn eigen bedrijf. Nu ben ik 6 jaar verder en heb ik inmiddels zeven mensen in dienst. Ik heb zelf eigenlijk nooit voor een baas gewerkt en ik merk dat ik het lastig vind om mijzelf te verplaatsen in mijn werknemers. Zo kan ik me ontzettend ergeren aan het feit dat 'mijn' mensen nooit zo hard werken als ik zelf, en vaak de kantjes er vanaf lopen terwijl ik vaak tot 23:00 uur op kantoor zit. Ik vind het vervelend dat ik niet meer op één lijn lig met mijn personeel. Hoe kan ik dit bereiken? 

Groeten, 
Anoniem 

 

Beste anoniem

Wat een prestatie dat je op zo'n jonge leeftijd al een goedlopend bedrijf hebt opgebouwd! Dat zal vast veel inspanning en hard werken hebben gekost. Ik kan me je ergernis dan ook best voorstellen.

Advies: 

Je realiseert je waarschijnlijk zelf wel dat medewerkers een andere werkmotivatie hebben dan een oprichter/eigenaar van een bedrijf.

Als je hun werkmotivatie wil vergroten kan het nuttig zijn om hen meer te betrekken en meer verantwoordelijkheid te geven. Dit kan je bijvoorbeeld doen door meer op resultaat te sturen en een variabel beloning/bonussysteem te ontwikkelen, of door medewerkers die willen meegroeien met het bedrijf een winstaandeel te bieden. Een andere manier is om hen op vaste tijdstippen goed te informeren over de stand van zaken. Dit kan allemaal helpen om goede mensen meer te binden en te behouden voor je zaak.

Aan de andere kant is het wellicht ook nuttig om nog eens te kijken naar hoe hard je zelf werkt, en of dit inmiddels niet iets minder kan

Aangezien hard werken ook een gewoonte kan worden en het altijd lastig is om gewoontes te veranderen, kan het helpen om er nieuwe gewoontes bij te leren. Richt je aandacht bijvoorbeeld eens meer op andere aspecten van je leven waar je plezier en bevrediging uit haalt. De ervaring leert, dat als je je interesses weer wat verbreedt, het vanzelf makkelijker wordt om niet teveel met werk bezig te zijn.

Ga daarnaast eens in gesprek met je medewerkers en bespreek wat je van hen verwacht en hoe zij daar tegenaan kijken.

Dit geeft hen de kans om hun gezichtspunt duidelijk te maken en daardoor de verwachtingen over en weer te verhelderen. De kans is groot dat deze dan dichter bij elkaar gebracht worden. Je zou een dergelijk gesprek kunnen combineren met een werkuitje. Op deze manier creëer je een cultuur waarin je elkaar beter leert kennen en elkaar makkelijker aanspreekt.

Succes daarbij! En het is altijd nuttig om hierover ook eens met een neutrale buitenstaander of collega ondernemer te praten om ervaringen op dit punt uit te wisselen.

Leontien Buddemeijer Psychologisch Adviesbureau

Praktisch Advies, gericht op groei

Leontien Buddemeijer beantwoordt regelmatig een lezersvraag. Hier kunt u een vraag stellen en hier treft u een overzicht van eerder gestelde coachvragen en adviezen.